Wat is ComfortWonen?

Keuzediensten

Naast de vaste diensten biedt ComfortWonen vijf keuzediensten. Met die keuzediensten stelt u heel eenvoudig uw ideale woon- en dienstenpakket samen. U kunt deze diensten op elk moment aan- of uitzetten, met uitzondering van de dienst personenalarmering. De volgende keuzediensten zijn beschikbaar:

Personenalarmering

Bij personenalarmering kunt bij een medische noodsituatie dag en nacht alarm slaan. Dit doet u via een onopvallend persoonlijk alarm in de vorm van een hals- of polszender. Een veilig gevoel. Standaard worden mensen uit uw sociale netwerk ingeschakeld in geval van nood. Kosten 23,50 per maand.

Wanneer er sprake is van een zorgindicatie ontvangt u een vergoeding.

Standaard worden mensen uit uw sociale netwerk ingeschakeld in geval van nood. Daarnaast kunt u kiezen voor onderstaande opties. Deze zijn niet verplicht.

 • Professionele alarmopvolging - Kosten: €15,02 per maand (Wanneer er sprake is van een zorgindicatie ontvangt u een vergoeding.)
  In geval van nood wordt een professionele medewerker van BrabantZorg ingeschakeld. Wanneer er sprake is van een zorgindicatie ontvangt u een vergoeding.

 • Sleutelkluisje - Kosten: €5,05 per maand
  In geval van nood dient een medewerker van BrabantZorg toegang te hebben tot uw woning. Het veilige sleutelkluisje wordt aan de muur bevestigd. U bepaalt zelf met wie u de toegangscode deelt. Uiteraard kunt u er ook voor kiezen om een sleutelkluis aan te schaffen.

 • Extra hals- of polszender - Kosten: €5,20 per maand
  Een extra alarm voor bijvoorbeeld uw partner. Hiervoor betaalt u geen extra installatie- of activatiekosten.

 • Goedemorgen-sms-service - Kosten: €7,95 per maand
  Een automatisch, dagelijks sms-bericht naar uw mantelzorgers om te laten weten dat u aan de dag bent begonnen.

Het systeem wordt door een professionele installateur gemonteerd. U krijgt duidelijke uitleg over het gebruik van de personenalarmering en de eventuele extra opties. Deze installatie kost eenmalig €85,95.

De personenalarmering wordt aangeboden door FocusCura. Wanneer u voor professionele alarmopvolging kiest, is een professionele medewerker van BrabantZorg na een alarmmelding binnen uiterlijk 30 minuten bij uw woning.

Maaltijd

Zelf koken of in het restaurant eten, de keuze is aan u. Iedere locatie beschikt over een restaurant en serveert een-, twee- of drie-gangen maaltijden.

 • Een gang: hoofdgerecht - €8,15
 • Twee gangen: voor- en hoofdgerecht of hoofd- en nagerecht - €9,15
 • Drie gangen: voor-, hoofd- en nagerecht - €10,15

In de restaurants worden ook vegetarische gerechten geserveerd. Ook met dieetwensen houdt de kok rekening. U kunt dagelijks contant of met uw pinpas afrekenen. Wanneer er sprake is van een situatie waarin u niet in staat bent om met pin of contant af te rekenen, is op rekening dineren ook mogelijk. Neem contact met ons op voor de voorwaarden.

Huishoudelijke hulp

Als huurder van een comfortwoning kunt u, indien gewenst, gebruik maken van de huishoudelijke hulp van BrabantZorg. Het tarief hiervoor is € 28,60 per uur. Mogelijk heeft u recht op een vergoeding vanuit de WMO of Wlz voor huishoudelijke hulp. Ons verhuurteam informeert u hier graag over.

Als u een comfortwoning huurt en woont met een Volledig Pakket Thuis, dan levert BrabantZorg altijd de huishoudelijke hulp.

Wasservice

Een groot deel van de woningen beschikt over een wasmachineaansluiting zodat u zelf de was kunt doen. Bij ComfortWonen is het ook mogelijk uw was te laten verzorgen. Via de wasservice ontvangt u een wastas. Deze biedt ruimte voor zo’n 7 à 8 kilo was. U kunt deze tas vullen met alle soorten was, van beddengoed tot kleding en handdoeken. De wastas dient nog gesloten te kunnen worden zodra deze opgehaald wordt. De prijs per wastas bedraagt €27,00.

De wasservice is beschikbaar vanaf twee wastassen per maand. De was wordt vervolgens eens per week of eens per twee weken opgehaald. Wanneer de was wordt opgehaald, krijgt u uw schone was weer netjes terug. Delicate (kleding)stukken als jurken, pantalons of blazers komen hangend terug, zoals bij de stomerij. Hiervoor wordt €2,54 per stuk in rekening gebracht.

U kunt ook de wasservice op ieder moment aan- en uitzetten. Zo kunt u de wasservice bijvoorbeeld uitzetten wanneer u op vakantie gaat, of kunt u de service tijdelijk aanzetten als mensen in uw omgeving even niet in staat zijn om uw was te verzorgen.

Keuzevrijheid

Alle keuzediensten zijn optioneel en ook bij een andere aanbieder af te nemen, met uitzondering van personenalarmering. Deze wordt altijd geboden door BrabantZorg. Naast de keuzediensten verzorgen alle locaties diverse activiteiten, zoals muziek, sport en creativiteit. De prijzen hiervoor verschillen per locatie. Vraag naar de mogelijkheden bij de locatie.

Rekenvoorbeeld

Benieuwd naar wat u gaat betalen wanneer u gaat ComfortWonen? Met onze rekenmodule krijgt u een indicatie van uw huurprijs bij ComfortWonen. Daarvoor dient u uw (gezamenlijke) belastbaar jaarinkomen bij de hand te houden.

Maak een rekenvoorbeeld