Wat is ComfortWonen?

Zorg met ComfortWonen

ComfortWonen staat voor prettig en onbezorgd leven. Voor iedereen in de leeftijd van 55 jaar en ouder, met óf zonder zorgvraag, kan zich als geïnteresseerde in ComfortWonen inschrijven. Met ComfortWonen is zorg binnen handbereik, wanneer u het nodig acht. Daarbij staat zelfstandig (blijven) wonen altijd voorop.

Persoonlijke zorg

Als er sprake is van persoonlijke zorg, neemt u deze met ComfortWonen altijd af bij BrabantZorg. Op de website van BrabantZorg leest u welke vormen van zorg aangeboden worden. De persoonlijke zorg kan geboden worden vanuit de Wet langdurige zorg (Wlz) of vanuit de Zorgverzekeringswet (Zvw).

Wet langdurige zorg (Wlz)

Ook met een Wlz-indicatie kunt u ComfortWonen. Wanneer de zorg geboden wordt vanuit de Wet langdurige zorg, betaalt u een eigen bijdrage voor persoonlijke zorg in plaats van het eigen risico van de Zorgverzekeringswet (Zvw). Bij het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ) kunt u een indicatie aanvragen om in aanmerking te komen voor de Wlz. ComfortWonen is echter niet hetzelfde als wonen in een verzorgingshuis. Ook ComfortWonen met een Wlz-indicatie betekent zelfstandig wonen.

Met een Wlz-indicatie kunt u zelf kiezen hoe u uw zorg wil laten verzilveren. Onze medewerkers kijken samen met u naar uw eventuele zorgvraag, zodat u de juiste keuze maakt tussen het Volledig Pakket Thuis (VPT) of Modulair Pakket Thuis (MPT).

Heeft u een Wlz-indicatie en wilt u meer weten over MPT en VPT? Neem dan contact op met het Verhuurteam.

Neem contact op met het verhuurteam

Advies?

Bent u benieuwd welk pakket het beste bij u past? Ons Verhuurteam adviseert u graag over de opties.

Neem contact met ons op voor meer informatie

Zorgverzekeringswet (Zvw)

Wanneer de zorg geboden wordt vanuit de Zorgverzekeringswet, wordt de persoonlijke zorg vergoed door de zorgverzekeraar. De zorg valt dan onder de basisverzekering. Daarvoor is het belangrijk dat u een contract heeft bij een zorgverzekeraar die bij BrabantZorg is aangesloten.

Toeslagen

Mogelijk heeft u ook recht op zorgtoeslag, afhankelijk van uw inkomen. Op www.toeslagen.nl kunt u een proefberekening maken om te zien wat uw mogelijke zorgtoeslag is.

Rekenmodule

Op de website van ComfortWonen kunt u met onze rekenmodule een snelle berekening maken van de mogelijke kosten van uw gekozen woning. De rekenmodule houdt rekening met uw inkomen en uw gekozen diensten. De rekenmodule neemt ook uw keuze voor een Modulair Pakket Thuis (MPT) of een Volledig Pakket Thuis (VPT) mee in de berekening. Zo krijgt u in één oogopslag inzicht in uw kosten en kunt u de diensten kiezen die passen bij uw persoonlijke en financiële situatie.

Maak een rekenvoorbeeld

Meer weten?

Wanneer er sprake is van een zorgvraag, gaat een medewerker van het Verhuurteam met u in gesprek. Bij de toewijzing van de woningen wordt bovendien goed gekeken naar de zorgbehoefte. Mensen met de hoogste zorgvraag krijgen voorrang.

We helpen u graag inzicht te krijgen in uw kosten voor ComfortWonen. Neem telefonisch contact met ons op via 088 – 998 5555, dan rekenen onze medewerkers u graag voor hoe uw kostenplaatje voor ComfortWonen eruitziet.