Wat is ComfortWonen?

ComfortWonen met uw zorgverzekering

Uw zorgverzekeraar vergoedt via de basisverzekering de eventuele zorg die BrabantZorg aan u levert. Deze zorgkosten worden volledig gedekt wanneer uw zorgverzekeraar is aangesloten bij BrabantZorg. De meeste grote zorgverzekeraars zijn aangesloten bij BrabantZorg.

Is uw zorgverzekeraar niet aangesloten bij BrabantZorg?

Maar wat als uw zorgverzekeraar niet is aangesloten bij BrabantZorg? Moet u dan alle zorgkosten zelf betalen wanneer u wilt gaan ComfortWonen? Nee. Dat leggen we u graag uit. Lees hieronder verder, of klik op de knop voor een vereenvoudigd overzicht.

Wanneer uw zorgverzekeraar is aangesloten bij BrabantZorg, worden uw zorgkosten vergoed. Wanneer uw zorgverzekeraar niet is aangesloten bij BrabantZorg, kan het zijn dat u een deel van uw zorgkosten zelf moet betalen. Hoeveel dat precies is, is afhankelijk van uw polis.

Om uw zorgkosten te kunnen declareren, dient u dus over te stappen naar één van de zorgverzekeraars die wel bij BrabantZorg is aangesloten.

Kan ik overstappen?

Wanneer u een zorgverzekeraar heeft die niet is aangesloten bij BrabantZorg, kunt u alleen aan het einde van het jaar overstappen naar een andere zorgverzekeraar. U heeft jaarlijks van 12 november tot en met 31 december de tijd om uw huidige zorgverzekering op te zeggen. Vervolgens dient u uiterlijk 31 januari een nieuwe zorgverzekering af te sluiten. Dat is landelijk zo geregeld.

Jaarlijks worden nieuwe afspraken gemaakt met de zorgverzekeraars. Daarom kan het voorkomen dat uw zorgverzekeraar niet langer is aangesloten bij BrabantZorg. Wanneer dat het geval is, dient u over te stappen naar een zorgverzekeraar die wel is aangesloten bij BrabantZorg.

Zorgverzekeraars zijn wettelijk verplicht om iedereen te accepteren voor het basispakket van de zorgverzekering, ongeacht leeftijd of gezondheid. Dit wordt acceptatieplicht genoemd. Voor de aanvullende verzekeringen zijn zorgverzekeraars dit niet verplicht. Hier kan een medische acceptatie voor gelden.

ComfortWonen vergoedt

We vinden het belangrijk dat u niet alleen zelfstandig en veilig kunt ComfortWonen, maar ook dat dat zorgeloos kan. Daarom vergoedt ComfortWonen de zorgkosten die u maakt wanneer uw zorgverzekeraar geen contract heeft met BrabantZorg. Zodra u wél kunt overstappen, kiest u voor één van de vele zorgverzekeraars die een contract hebben met BrabantZorg. Zo helpen wij u plezierig te wonen zonder nadelige financiële consequenties.

Wat als ik vergeten ben over te stappen?

ComfortWonen vergoedt alleen de zorgkosten van een niet-aangesloten zorgverzekeraar tot aan het eerstvolgende overstapmoment. Stapt u niet over, dan zijn de zorgkosten van het eerstvolgende kalenderjaar voor uzelf.

Meer weten?

Wilt u weten wat u voor ComfortWonen gaat betalen? Met onze Rekenmodule krijgt u een indicatie van de kosten van ComfortWonen.

Heeft u andere vragen over ComfortWonen? Ons Verhuurteam staat u graag te woord. Neem contact op via 088 – 998 5555 of vul het contactformulier in.