Wat is ComfortWonen?

Huur

De huurprijs van elke woning is afhankelijk van het type woning. Omdat we ComfortWonen toegankelijk willen maken voor mensen met een laag inkomen, kijken we naar ieders persoonlijke situatie. Dit houdt in dat het (eventuele gezamenlijke) bruto jaarinkomen van invloed is op de hoogte van de huur. Huurders met een laag inkomen krijgen korting op de huur, zodat het voor iedereen betaalbaar is.

1 persoon: belastbaar jaarinkomen lager dan € 23.725: korting op de kale huur.
2 personen: gezamenlijk belastbaar jaarinkomen lager dan € 32.200: korting op de kale huur.
Mogelijk heeft u daarnaast recht op huurtoeslag.

Passend toewijzen

De overheid wil dat corporaties woningen verhuren die passen bij het inkomen. Heeft u een inkomen boven de 44.655 euro? Dan is ComfortWonen mogelijk wanneer u meer dan 10 uur per week persoonlijke zorg nodig heeft. Heeft u dit inkomen of hoger maar geen of minder dan 10 uur persoonlijke zorg, neem dan contact op met ons Verhuurteam.

Huurtoeslag

Mogelijk heeft u ook recht op huurtoeslag. Of u recht heeft op huurtoeslag is afhankelijk van uw (eventuele gezamenlijke) belastbaar jaarinkomen. U kunt zelf bekijken of u hiervoor in aanmerking komt op toeslagen.nl. Daarvoor dient u uw (gezamenlijke) belastbaar jaarinkomen bij de hand te houden.

Kom ik in aanmerking voor huurtoeslag?

Servicekosten

Naast de reguliere huur betaalt u servicekosten voor het onderhoud en de schoonmaak van gezamenlijke ruimtes. De hoogte van deze servicekosten verschilt per locatie.

Glasfonds

Een ruit kapot? Als huurder moet u dit eigenlijk zelf betalen. Tenzij u deelneemt aan het glasfonds van BrabantWonen. Dan neemt BrabantWonen deze werkzaamheden van u over en kunt u BrabantWonen bellen voor een reparatieverzoek. Als u kiest voor het glasfonds worden uw servicekosten verhoogd met 0,25 per maand.

Serviceabonnement

Als huurder bent u verantwoordelijk voor kleine reparaties in huis. Om u deze zorg uit handen te nemen bieden wij een serviceabonnement huurdersonderhoud aan. Wij voeren dan een aantal onderhoudswerkzaamheden uit die u normaal gesproken zelf moet uitvoeren. Kosten zijn €3,56 per maand.

Rekenvoorbeeld

Met onze rekenmodule krijgt u een indicatie van uw huurprijs bij ComfortWonen. Daarvoor dient u uw (gezamenlijke) belastbaar jaarinkomen bij de hand te houden.

Maak een rekenvoorbeeld