Wat is ComfortWonen?

Toewijzing

ComfortWonen is voor iedereen van 55 jaar of ouder toegankelijk. Of u nu wel of geen zorgvraag heeft. Als er voor een woning die vrijkomt meerdere geïnteresseerden zijn, kijkt het verhuurteam naar uw persoonlijke situatie. De reden hiervoor is dat we zo tegemoet komen aan zo lang mogelijk zelfstandig wonen, uiteindelijk ieders wens.

Zo ziet het toewijzingsproces voor ComfortWonen eruit.

1. Inschrijven

Wanneer u interesse heeft in ComfortWonen, schrijft u zichzelf hier gratis in.
Hier geeft u aan welke locatie(s) en type(n) comfortwoning(en) uw voorkeur hebben.
Vervolgens maakt u een gebruikersnaam en wachtwoord aan, waarmee u kunt inloggen op deze website. Deze heeft u nodig om bijvoorbeeld te reageren op een woning.

Schrijf uzelf gratis in

2. Reageren

Wij adviseren u om op een vaste dag van de week het woningaanbod op onze website in de gaten te houden. U heeft dan altijd een actueel aanbod. Zodra er een woning van uw voorkeur gepubliceerd is, kunt u reageren op de woning. U kunt ook reageren op meerdere woningen. Reageren doet u door in te loggen met uw persoonlijke account van ComfortWonen. U kunt na einde van de publicatiedatum bij 'Mijn ComformWonen' zien op welke plaats u bent geëindigd. Hier kunt u geen rechten aan ontlenen.

Naar inloggen

Als u op een woning reageert, stellen we u op dat moment enkele vragen om uw persoonlijke situatie in kaart te brengen. Bijvoorbeeld:

  • Heeft u persoonlijke zorg of verpleging van 7 uur in de week of meer?
  • Voelt u zich onveilig door fysieke oorzaken?
  • Woont uw partner in het verpleeghuis?

Met de gegeven antwoorden wordt bepaald wie de comfortwoning aangeboden krijgt. Dat is de aanvrager met de hoogste zorgvraag. Wanneer er alleen mensen zonder zorgvraag op een woning reageren, wordt gekeken naar de duur van inschrijving.

3. Bezichtigen

Voor u de definitieve woningaanbieding krijgt, bekijkt een medewerker van het verhuurteam of de gegeven antwoorden overeenkomen met uw persoonlijke situatie. Op dat moment hebben wij ook uw inkomensverklaring nodig.

Vervolgens krijgt u de woningaanbieding en de  mogelijkheid om de uitgekozen woning te bezichtigen. U maakt daarvoor een afspraak met de huidige huurder. Op uw verzoek kan een medewerker van BrabantWonen het bezoek samen met u afleggen.

Na het ontvangen van de aanbieding, geeft u binnen 4 dagen bij het verhuurteam aan of u de comfortwoning accepteert.

4. Verhuizen

U ontvangt van ons verhuurteam een uitnodiging voor het tekenen van de huurovereenkomst en het ontvangen van de sleutel. Vervolgens kunt u gaan verhuizen.

Meer informatie

Heeft u nog vragen naar aanleiding van het toewijzingsproces? Dan staan we u daarover graag te woord. Wij helpen u graag de juiste beslissing te nemen over uw zorg en de bestaande diensten. Neem contact op via 088 – 998 5555 of vul het contactformulier in.

Naar contactformulier