Veelgestelde vragen

Ik sta ingeschreven bij ComfortWonen

Ik sta ingeschreven bij ComfortWonen. Wat betekent dit voor mij?

Uw inschrijving bij ComfortWonen vervalt, want we stoppen met dit product. BrabantWonen zorgt ervoor dat u wordt ingeschreven bij WoonService Regionaal. Hier hoeft u zelf niets voor te doen. Het kost echter wat tijd voordat we dit geregeld hebben. Daarom kunt u in tussentijd via de website van ComfortWonen reageren op de vrijgekomen woningen. Het zijn dan alleen geen comfortwoningen meer, maar 55+ woningen. Om te kunnen reageren moet u inloggen op Mijn ComfortWonen.

Hoe worden de 55+ woningen toegewezen?

BrabantWonen wijst de 55+ woningen toe aan mensen van 55 jaar en ouder op basis van hun inschrijftijd. Woningzoekenden met een zorgplan krijgen voorrang. Het is daarbij niet belangrijk hoeveel uren persoonlijke thuiszorg u ontvangt. Dit is dus anders dan bij comfortwoningen, waar we bij de toewijzing een rangorde in zorg hanteerden.

Wat zijn 55+ woningen?

Dit zijn appartementen bestemd voor bewoners van 55 jaar en ouder. Soms liggen de appartementen in de buurt van een zorglocatie, maar dat is niet altijd het geval. U huurt dus alleen een appartement van BrabantWonen. Heeft u thuiszorg nodig? Dan kunt u dit zelf aanvragen bij een thuiszorgaanbieder van uw keuze.

Ik sta al ingeschreven bij WoonService Regionaal. Wat betekent dit voor mij?

Uw inschrijving bij WoonService Regionaal blijft gewoon van kracht. U kunt via de website van ComfortWonen reageren op de vrijgekomen woningen. Het zijn dan alleen geen comfortwoningen, maar 55+ woningen. Om te kunnen reageren moet u inloggen op Mijn ComfortWonen.

Ik sta ingeschreven voor een comfortwoning en heb een laag inkomen. Ik zou een korting op de huur krijgen. Geldt dat straks ook nog?

Ja, deze korting geldt nog steeds.

Op welke locatie kan ik een 55+ woning huren?

Een aantal locaties van BrabantZorg wordt volledig verpleeghuis (zware zorg). Daar kunt u dus geen 55+ woning meer huren. U kunt straks nog steeds zelfstandig wonen in een 55+ woning in:

  • Grave: Catharinahof
  • Nistelrode: Laarstede
  • Oss: De Wellen, Ministershof, Torenstaete, Vredehof
  • Den Bosch: Noorderkroon, Nieuwenhagen

Kan ik bij BrabantZorg thuiszorg afnemen?

Dat kan. De wijkverpleegkundige kan bij u thuis langskomen om uw behoefte aan ondersteuning te bespreken. Zorg is ook met indicatie (niet alleen huishoudelijke zorg).

Kan ik bij BrabantZorg nog huishoudelijke zorg afnemen?

Als u een indicatie heeft via de gemeente kunt u huishoudelijke zorg afnemen van BrabantZorg Huishoudelijke Thuiszorg.

Kan ik nog personenalarmering krijgen?

Ja, dat kan. Voor personenalarmering kunt u zelf een contract afsluitenwaarbij BrabantZorg thuiszorg de opvolging kan doen.

Hoe zit het met maaltijdvoorziening?

Maaltijden kunt u nuttigen in de restaurants in de locaties van BrabantZorg. Dit is wel afhankelijk van de locatie zelf. Er zijn natuurlijk ook andere mogelijkheden zoals eetpunten van Ons Welzijn of tafeltje-dekje. De medewerkers van de BrabantZorg-locatie kunnen u daarover informeren.

En hoe zit het met wasservice?

Als u niet zelf in staat bent om uw was te verzorgen, kan BrabantZorg, per locatie, met u meekijken naar de mogelijkheden. Denk aan een externe wasserij (via de locatie) of mogelijk via een wasservice in de nabijheid van een locatie.